Nieuws

Een laminaatvloer van kwaliteit; Quick-Step

Als u een nieuwe vloer wilt zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Iedere vloer heeft zijn eigen karakter. Bij Vloerspecialist zien wij dat de keuze steeds vaker valt op een laminaatvloer. Dit soort houten vloeren heeft een warme uitstraling die past in vele interieurs. Het aanbod laminaatvloeren is groot en het kan hierdoor nog wel eens lastig zijn om een keuze te maken. In uw afweging is het verstandig de uitstraling en kwaliteit te stellen boven de prijs van de vloer. Een duurzame vloer kan tegen een stootje, is makkelijk in onderhoud en zal langer mooi blijven dan goedkopere alternatieven. In dit artikel laten wij u zien dat u met Quick-Step laminaat kiest voor kwaliteit.

Op zoek naar een vloer die tegen een stootje kan? Kies voor Quick-Step laminaat

Laminaatvloeren staan bekend om hun duurzaamheid en stootvastheid. Dit maakt laminaat erg geschikt als materiaal voor vloeren die veel belopen worden. Let u wel op het kwaliteitsverschil dat voorkomt tussen vloeren van verschillende merken. Zo is Quick-Step laminaat tot wel tien keer beter bestand tegen krassen dan de gemiddelde laminaatvloer van mindere kwaliteit. Dit komt door de gepatenteerde, beschermende Scratch Guard bovenlaag. Deze laag biedt extra bescherming die ervoor zorgt dat u jarenlang kunt genieten van de mooie natuurlijke uitstraling van het laminaat, zonder dit jaarlijks uitgebreid te hoeven schoonmaken. Dankzij de ultraresistente laag is een Quick-Step laminaatvloer bovendien tot wel tien keer beter bestand tegen microkrassen. Dit zijn kleine krasjes die kunnen ontstaan door het schuren van zand op de vloer, of door het krassen van de nagels van huisdieren. Heeft u een hond of kat? Dan is Quick-Step laminaat met zijn beschermende Sratch Guard bovenlaag voor u een goede oplossing. Naast de beschermende laag biedt ook de kwalitatieve vezelplaat in de vloerkern, gemaakt van high density fibre board (HDF), een solide bescherming. Deuken die kunnen ontstaan door vallende voorwerpen en het lopen met hoge hakken op de vloer, worden door de vezelstructuur zoveel mogelijk voorkomen.

Quick-Step laminaat is waterbestendig

Naast kras- en stootvast, is Quick-Step laminaat ook waterbestendig. Dit in tegenstelling tot vele andere laminaatvloeren. Een waterbestendig laminaat is met name handig als u kinderen of kleinkinderen heeft. Stel dat per ongeluk een beker limonade op het nieuwe laminaat valt? Normaal gezien is dit een ramp, maar met Quick-Step laminaat vormt vocht geen probleem. Onze nieuwste generatie laminaatvloeren zijn namelijk 100% bestand tegen vocht. Dit is te danken aan de innovatieve waterafstotende coating genaamd Hydroseal. De waterbestendige, gelijmde basisplaat en de treksterkte van onze kliksystemen bieden uitstekende spatwaterbescherming tegen vocht op het oppervlak. Dit waarborgt de prachtige uitstraling van uw vloer op de lange termijn. Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe bij Quick-Step duurzaamheid en design hand in hand gaan.

Kies voor een laminaatvloer die zijn mooie uitstraling behoudt

Normale omstandigheden zoals daglicht en, met name, zonlicht kunnen voor verkleuring van het laminaat zorgen. U herkent misschien wel de volgende situatie: u heeft een schilderij opgehangen, maar wilt dit verplaatsen naar een andere muur. Als u het schilderij van de muur haalt, is hier een verkleuring te zien. Een vergelijkbare verkleuring kan optreden bij een laminaatvloer. Indien dit het geval is, kunt u meubelen niet in een andere opstelling zetten zonder verkleuringen op de vloer bloot te stellen. Als u heeft gekozen voor Quick-Step laminaat, hoeft u niet bang te zijn voor de hiervoor genoemde situatie. Deze vloeren behouden jaar na jaar hun originele kleur, ook bij blootstelling aan normale niveaus van (zon)licht. U kunt dus met een gerust hart de kamer opnieuw inrichten en de meubelen herschikken.

Ga voor warme voeten met Quick-Step laminaat & vloerverwarming

Een laminaatvloer geeft niet alleen een warme uitstraling aan uw interieur. In combinatie met de juiste ondervloer en een zwevende plaatsing is Quick-Step laminaat ook perfect geschikt voor het aanbrengen van vloerverwarming en/of -koeling. Een verwarmings- of koelingssysteem zorgt ervoor dat uw kamer behaaglijk is bij alle temperaturen. Zo bent u van alle gemakken voorzien.

Hoe kan ik laminaat het beste schoonmaken?

Een laminaatvloer is een mooi en duurzaam alternatief voor een houten vloer. Bovendien is het schoonmaken van laminaat gemakkelijker dan het schoonmaken van een massief houten vloer. Het normale onderhoud bestaat slechts uit het regelmatig stofzuigen van het laminaat. Een Quick-Step laminaatvloer kunt u met weinig inspanning dus netjes schoonmaken. Zeker met kleine kinderen of huisdieren in huis geeft dit een gerust gevoel.

Het aanleggen van Quick-Step laminaat: zo gedaan!

Een laminaatvloer is gemakkelijk te leggen, zeker als u dit overlaat aan onze professionals. Wilt u zeker weten dat de vloer naar uw zin ligt en mooi is afgewerkt, dan kunt u hiervoor een van onze vloerspecialisten inschakelen. Floortec Schilten is select dealer van Quick-Step laminaat. U kunt in onze showroom dan ook het complete assortiment van Quick-Step komen bekijken. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze voor uw nieuwe laminaatvloer.

Wilt u informatie over Quick-Step laminaat? Of wilt u de vloeren met eigen ogen komen bekijken? Neem dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom. De adviseurs van de Vloerspecialist zullen er alles aan doen om de perfecte laminaatvloer voor u te vinden.

Delen: