Nieuws

Parketvloer schuren; laat uw vloer weer stralen!

Een doffe of beschadigde parketvloer laat u er weer als nieuw uitzien door hem te laten schuren. Dit is specialistisch werk dat u het beste kunt overlaten aan een erkende parketteur. Een deskundige vloerspecialist let op de houtsoort en de manier waarop de vloer is gelegd. De parketteur bekijkt de afwerking, of de vloer al eens eerder geschuurd is, hoe dik de toplaag is en of er nog andere zaken zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Benieuwd hoe het schuren van uw houten vloer in zijn werk gaat? Wij vertellen het u. 

Stofarm schuren

Stof dat vrijkomt bij het schuren is ongunstig voor de gezondheid en geeft veel overlast. Zorg dus dat u uw parketvloer stofarm laat schuren. Laat u uw houten vloer schuren door onze specialisten, dan bent u ervan verzekerd dat wij de vloer stofarm schuren. Onze schuurmachines zijn aangesloten op een speciale stofzuiger waardoor het schuurstof dat vrijkomt bij het schuren van het parket direct opgezogen wordt. Zowel voor u als onze medewerkers is het prettig dat er zo min mogelijk stof vrijkomt bij het schuurwerk.

Een goede bescherming

Na het schuren van uw parketvloer zijn er diverse mogelijkheden om de vloer te beschermen. Dit kan door middel van verschillende afwerkingen. Elke afwerking heeft zijn specifieke eigenschappen. 95% van de consumenten kiest tegenwoordig voor een afwerking met olie. Olie is een afwerking die in het hout trekt en de vloer beschermt van binnenuit. Het geeft uw vloer een matte natuurlijke uitstraling. Met kleurpigmenten kunt u de olie aankleuren, waardoor u uw vloer een geheel nieuwe uitstraling kunt geven na het schuren. Wilt u meer glans en extra bescherming geven aan uw vloer? Kies er dan voor om hardwax aan te brengen over de olie heen.

Plinten vervangen

Voor het schuren van de parketvloer worden de plinten verwijderd. Vaak zitten er op de plinten beschadigingen van bijvoorbeeld de stofzuiger en zijn de plinten in de loop van de tijd verkleurd. In de meeste gevallen is het daarom aan te raden om de plinten te vervangen als u uw parketvloer laat schuren. Heeft u massieve plinten? Deze kunt u natuurlijk ook laten schuren. Gezien de relatief lage prijs, is plinten vervangen in veel gevallen echter interessanter dan opknappen van de plinten.

Wilt u uw parketvloer laten schuren? Vloerspecialist.nl helpt u graag verder. Neem gerust contact met ons op voor het opvragen van informatie en/of een offerte. Wij komen graag bij u langs om u goed te kunnen adviseren.

Delen: