Nieuws

Uw parketvloer schuren en lakken? Dit is wat u ervan moet weten

Uw mooie parketvloer blijft alleen mooi wanneer u hem goed onderhoudt. Na een aantal jaar kan het tijd zijn voor een grote onderhoudsbeurt: u wilt hem schuren en weer opnieuw lakken, zodat de vloer weer een krasvrij en glanzend visitekaartje van uw huis is. Dit is echter een flinke klus en uiteraard wilt u dat dit met een mooi resultaat eindigt. De experts van de Vloerspecialist helpen u graag en vertellen u in dit artikel alles wat u moet weten.

Uw parketvloer schuren

Bij het schuren van uw vloer is een goede voorbereiding het halve werk. Een parket schuren moet vakkundig gebeuren, want wanneer het niet goed gedaan wordt kan dit beschadigingen aan de vloer veroorzaken. Dat wilt u natuurlijk voorkomen! Zoek goed uit met wat voor hout u te maken hebt. Is het hout erg hard? Dan kost het meer tijd om hem goed te schuren. Vuren- of grenenhout is juist erg gevoelig voor kuilen wanneer u te lang op één plek schuurt. Tot slot is het belangrijk dat u de juiste korrel schuurpapier gebruikt.

De start

Wanneer u begint met schuren, wilt u eerst zeker weten dat er niets meer uitsteekt. Spijkers moeten goed de vloer ingeslagen zijn. Daarna is het belangrijk de vloer goed te ontvetten, want dat zorgt er straks weer voor dat de lak beter hecht aan de vloer. Als het goed is weet u inmiddels met wat voor vloer u te maken hebt: hier kiest u de schuurmachine en het schuurpapier op uit. Ook zit er verschil tussen de mate van eventuele beschadigingen. Wilt u de vloer intensief behandelen dan heeft u heel ander materieel nodig dan wanneer u de vloer licht wil opschuren. Het gebruik van een verkeerde machine of verkeerd schuurpapier kan ervoor zorgen dat de vloer slijt of de olie of lak niet goed hecht.

Uw parketvloer lakken

Met een goede lak kan uw parketvloer weer jaren mee. Hij zorgt voor een goede bescherming van de vloer en is ook nog eens onderhoudsarm. Wanneer de vloer op een juiste manier geschuurd is, moet hij eerst nog een keer gereinigd worden zodat alle schuurresten verdwenen zijn. Pas dan kan het lakken beginnen! Er zijn verschillende soorten lak voor vloeren, en voor elke vloer werkt een andere lak weer het beste. Benieuwd welke lak u het beste voor uw parketvloer kunt gebruiken? Laat u dan adviseren door de Vloerspecialist.

Vloer laten lakken door een professional

Het lakken van uw parketvloer is een heel precies werk, waarbij er vrij snel fouten gemaakt kunnen worden die niet meer of heel moeilijk te herstellen zijn. Het zou zelfs kunnen dat het hout van de vloer blijvende schade oploopt. Om deze reden raden wij het altijd aan advies in te winnen van een professional, of om het lakken van uw vloer over te laten aan een expert in het vakgebied. Bij de Vloerspecialist helpen wij heel graag met het deskundig schuren en lakken van uw vloer. Wanneer u contact met ons opneemt, stellen we graag vrijblijvend een offerte voor u op!

Delen: