Nieuws

Verrast slipvast – antislipkenmerk

U bent het misschien wel eens tegengekomen, het kenmerk R-gevolgd door een nummer. Dit kenmerk geeft aan hoe slipvast dit type vloer minimaal is. In dit artikel gaan wij in het kort in op welke kenmerken er zijn en daarmee gelijk ook waar u de vloer voor kunt gebruiken.

1 Het R9 kenmerk: droge ruimtes

Het R9 kenmerk komt relatief vaak voor, en geeft aan dat de betreffende vloer geschikt is voor droge ruimtes. Bijvoorbeeld in garage’s en schuren liggen vaak vloeren met het R9-label. Ook betonvloeren voldoen vaak aan de R9 classificatie. Dit is ook de reden dat veel betonvloeren glad aanvoelen. Hetzelfde geldt voor granito-tegels en diverse zogenoemde ‘renovatietegels’.

2 R10: slim gezien!

Niet alleen de uitstraling van vloeren wordt steeds beter, de sliplaag ook. Tegenwoordig is een groot deel van de PVC vloeren in een woning voorzien van antisliplaag R10. Dit slipvaste kenmerk komt steeds meer voor en u kunt deze vloeren niet alleen in een woonkamer gebruiken, maar bijvoorbeeld ook in een keuken of badkamer. Het R10 kenmerk is vaak ruim voldoende en komt de veiligheid ten goede. Wist u dat bijvoorbeeld veel verswinkels en supermarkten ook een vloer hebben met R10-kenmerk?

3 Hoger dan R10: is dit nodig in mijn woning?

Het R11 kenmerk komt in woningen veel minder vaak voor. Bijvoorbeeld hebben veel douchecabine’s een speciaal bewerkte vloer met antisliplaag R11. Deze R11 vloeren worden ook geschikt gemaakt voor spa’s en sauna’s. Heeft u een vloer nodig met R11 antislip kenmerk voor in een inloopdouche, let dan op: hoe slipvaster de vloer, hoe lastiger deze schoon te maken is.

Tot slot: wat denkt u? Heeft het veilige R10 kenmerk nut bij u thuis, of kijkt u niet op van een te gladde vloer?

Al onze laminaat èn PVC vloeren zijn voorzien van het R10 label! Hiermee zijn ze voldoende slipvast, zonder dat ze lastig zijn om schoon te houden. Heeft u vragen over PVC of laminaatvloeren? U bent welkom in onze showroom en kunt ook altijd contact met ons opnemen.

Delen: