Douwes Dekker pvc vloeren, karakter in huis

Stroken en tegels van PVC zijn een moderne versie van het oude ‘zeil’ van de rol. Deze vloer is er in 2 varianten. Bij de eerste is het PVC (ook wel ‘vinyl’ genoemd) verlijmd op een stabiele, watervaste HDF-drager met kliksysteem. Deze vloeren worden ‘zwevend’ gelegd. De tweede versie bestaat uit massieve PVC-stroken die op de ondergrond worden verlijmd. Deze moet daarvoor altijd worden geëgaliseerd. Het PVC is afgewerkt met een doorzichtige duurzame PU-beschermlaag. De vloeren voelen warm aan en zijn zeer geluidsarm; ook naar je benedenburen toe. Bij de ‘zwevend’ gelegde versie is hiervoor wel een speciale ondervloer nodig. PVC is uitstekend geschikt voor op vloerverwarming en –koeling én zeer waterbestendig. Vooral de verlijmde versie kan prima in natte ruimtes als keukens en badkamers. Qua design kun je kiezen uit vele tientallen zeer natuurgetrouwe hout- en steendecors in diverse formaten. Floortec Schiten, de Douwes Dekker®-dealer bij u in de regio, biedt voor alle vloeren een bijpassende randafwerking.

De Douwes Dekker pvc collectie

Avontuurlijk, Ondernemend,

Vriendelijk, Enthousiast

De voordelen van Douwes Dekker PVC

Grote keuze Je kunt kiezen uit vele tientallen zeer natuurgetrouwe hout- en steendecors in diverse formaten. Bij Douwes Dekker® vind je bovendien altijd de randafwerking die perfect bij je nieuwe vloer past!

Direct klaar voor gebruik Alle PVC-vloeren van Douwes Dekker® zijn fabrieksmatig afgewerkt met de hoogste kwaliteit coatings. Na het plaatsen hoeft er geen polishlaag meer aangebracht te worden. Je nieuwe vloer is dus direct klaar voor gebruik!

Warm Zelfs als je er met blote voeten op loopt, voelt een PVC-vloer aangenaam warm aan.

Hoge krasbestendigheid PVC is uitstekend bestand tegen krassen van het meeste kinderspeelgoed, nagels van huisdieren en wieltjes van kantoormeubels, mits deze van het ‘zachte’ type zijn. Ter voorkoming van onnodige krassen raden wij aan onder de poten en glijders van je meubels goede glijders aan te brengen. Voor PVC biedt bijvoorbeeld Scratchnomore kwalitatief goede producten. Vraag hier naar bij de Douwes Dekker®-dealers.

Slag- en stootbestendig Onze PVC-vloeren zijn uiterst slagvast en voldoen zelfs in de meest veeleisende omgevingen. De veerkracht van het kunststof beschermt de vloer zo goed mogelijk tegen schade door vallende voorwerpen, naaldhakken enzovoort.

Vlekken geen probleem Dankzij de PU-beschermlaag is PVC uitstekend bestand tegen allerlei vlekken. Zelfs die van koffie, wijn en cosmetica. Verwijder vlekken wel altijd direct. Voor vlekken die zijn ontstaan door specifieke chemicaliën, zijn er passende probleemoplossers van het kwaliteitsmerk Dr. Schutz. Vraag hier naar bij de Douwes Dekker®-dealers.

Waterbestendig PVC is zeer waterbestendig. Vooral de verlijmde massieve stroken zijn erg geschikt voor in natte ruimtes als keukens en badkamers. Maar ook Douwes Dekker® Avontuurlijk en Ondernemend zijn dankzij hun nauwsluitende kliksysteem uitstekend bestand tegen normaal water en vocht. Overmatig gebruik van water raden wij af. Dweil plassen water en vocht altijd gelijk op.

Geluidsarm PVC-vloeren zijn nóg stiller dan laminaatvloeren. Allereerst wat het loopgeluid in de ruimte zelf betreft, maar ook naar je benedenburen toe.

Geschikt voor vloerverwarming en –koeling Kan PVC op vloerverwarming en –koeling? Ja, PVC is hier uitstekend geschikt voor! Wij adviseren je wel hier altijd een van onze dealers bij te betrekken voor het beoordelen van de situatie ter plaatse en het voorschrijven van de juiste ondervloer en installatiemethode.

Antistatisch Doordat al onze Douwes Dekker®-PVC vloeren antistatisch zijn, krijg je geen elektrische schokjes als je een deurklink aanraakt. Let op: hiervoor moet je wel de relatieve luchtvochtigheid in je huis op het juiste peil houden. Al onze dealers verkopen hiervoor hygrometers en luchtbevochtigers.

Zeer onderhoudsvriendelijk Dankzij het egale oppervlak komen stof en los vuil niet in de vloerbedekking zelf terecht, zodat je dit met een stofwisser of -zuiger heel gemakkelijk kunt verwijderen. Met de minste inspanning altijd een schone vloer!

Extreem slijtvast PVC is extreem slijtvast, waardoor je er vele jaren plezier van hebt.

Thuis of op het werk Door de hierboven beschreven voordelen is PVC geschikt voor zowel thuis als op het werk. Hierbij moet je wel letten op de dikte van de PU-beschermlaag. In het algemeen is de 0,3 mm dikke kwaliteit voor normaal huishoudelijk gebruik en wordt de 0,55 mm dikke kwaliteit gebruikt voor zwaar huishoudelijk gebruik en in zakelijke projecten. Onze dealers adviseren je graag welke Douwes Dekker®-vloer het beste bij jouw wensen past!

Milieuvriendelijk PVC laat zich uitstekend recyclen. Al het hout dat in de Douwes Dekker®-vloeren verwerkt wordt, komt uit duurzaam beheerde bossen.

Delen:
Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen