Schoonloopmatten: Voorkomen is beter dan schoonmaken!

Als u een nieuwe vloer heeft aangeschaft wilt u ook dat deze mooi en schoon blijft. Door op de juiste plaatsten een goede schoonloopmat te leggen voorkomt u voor een groot deel de inloop van vuil op uw nieuwe kostbare vloer. Schoonloopmatten zijn er in vele soorten, maten en prijzen. De goedkopere schoonloopmatjes zijn over het algemeen dun en kunnen weinig vuil opnemen en worden in vaste maten verkocht in bijvoorbeeld een bouwmarkt. Kokosmatten worden ook nog veel toegepast, maar kokosmatten nemen alleen geen vocht en vuil op, maar schrapen alleen los vuil van de schoen. 

Stel: uw vloer is net gerenoveerd. Dan is het belangrijk om niet alleen te letten op de hardheid van de afwerking van de vloer, het is ook goed om rekening te houden met de hoeveelheid vuil die het huis binnen komt. Bovendien is bijvoorbeeld zand en modder net als schuurpapier voor uw vloer. Met onze droogloopmatten wordt er zo veel mogelijk voorkomen dat er vuil op uw vloer komt, onze matten zijn namelijk van industriële kwaliteit.

Wij adviseren u om niet te besparen op een goede schoonloopmat. Floortec Schilten levert kwalitatief goede matten van Hamat met een goede vuilopname en die leverbaar zijn op maat (vanaf een rol) of in een standaardmaat met rubber randen erom heen.

De ideale schoonloopzone

Een ideale schoonloopzone bestaat uit een schraapmat en vervolgens een katoen schoonloopmat. De schraapmat heeft als functie om het droge vuil van de schoen af te schrapen waarna het vaste vuil en vocht door de katoenen schoonloopmat verwijderd wordt. De schoonloopmatten plaatst u bij de ingang(en) van uw woning, maar bijvoorbeeld ook bij een schuifpui.

Voorbeelden van schraapmatten zijn de zogenoemde spaghetti-mat, een rubber ringenmat of kokosmat.

Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen