Schoonloopmatten: Voorkomen is beter dan schoonmaken!

Als u een nieuwe vloer heeft aangeschaft wilt u ook dat deze mooi en schoon blijft. Door op de juiste plaatsten een goede schoonloopmat te leggen voorkomt u voor een groot deel de inloop van vuil op uw nieuwe kostbare vloer. Schoonloopmatten zijn er in vele soorten, maten en prijzen. De goedkopere schoonloopmatjes zijn over het algemeen dun en kunnen weinig vuil opnemen en worden in vaste maten verkocht in bijvoorbeeld een bouwmarkt. Deze matjes kunnen weinig vuil opnemen, zijn over het algemeen te klein en zijn dus snel verzadigd met vuil waardoor ze minder vuil en vocht opnemen van schoenen. Kokosmatten worden ook nog veel toegepast, maar kokosmatten nemen alleen geen vocht en vuil op, maar schrapen alleen los vuil van de schoen.

Daarom adviseren wij u om niet te besparen op een goede schoonloopmat. Floortec Schilten levert kwalitatief goede matten van Coral en Hamat met een goede vuilopname en die leverbaar zijn op maat (vanaf een rol) of in een standaardmaat met rubber randen erom heen.

De ideale schoonloopzone

Een ideale schoonloopzone bestaat uit een schraapmat en vervolgens een katoen schoonloopmat. De schraapmat heeft als functie om het droge vuil van de schoen af te schrapen waarna het vaste vuil en vocht door de katoenen schoonloopmat verwijderd wordt. De schoonloopmatten plaatst u bij de ingang(en) van uw woning, maar bijvoorbeeld ook bij een schuifpui.

Voorbeelden van schraapmatten zijn de zogenoemde spaghetti-mat, een rubber ringenmat of kokosmat.

Delen:
Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen