Natuurstenen vloeren behandelen

Natuurstenen vloeren zoals marmer, graniet, kalkzandsteen en leisteen kunnen door ons goed opgeknapt en gerenoveerd worden zodat deze er weer mooi uitzien en goed bestand zijn tegen vuil en eenvoudiger schoon te maken zijn.

Natuursteen behandelingen

De behandelingen die wij voor u uit kunnen voeren zijn:

  • impregneren van natuursteen
  • slijpen en polijsten van marmer
  • steenglansbehandeling van kalkhoudende vloeren zoals marmer en hardsteen
  • tussen slijpen van marmer

Afhankelijk van het type vloer is er een behandeling mogelijk om de vloer weer mooi te krijgen of bij nieuwe vloeren om deze goed te beschermen tegen het indringen van vuil zodat vlekken voorkomen worden. Graag maken wij een afspraak met u om de mogelijkheden te bespreken en u te adviseren voor het vervolg onderhoud.

Slijpen en polijsten van marmer

Is uw marmer vloer dof, vertoont het plekken, krassen of is de vloer ongelijk? Dan biedt het slijpen en polijsten van de marmer vloer een goede oplossing om de marmer vloer weer mooi te krijgen en eenvoudiger schoon te houden.

Bij het slijpen wordt er een laagje van de marmer vloer geslepen met diamant. Daarbij wordt bij de eerste stap de vloer gevlakt, dat wil zeggen dat de ongelijkheden tussen de tegels weggeslepen worden waardoor er een gladde vloer ontstaat. Bij de volgende stappen worden alle krassen verwijderd en de vloer weer naar de gewenste glans geslepen. Wilt u hoogglans dan wordt de marmer vloer na het slijpen op glans gepolijst met polijstpoeder. Na deze behandeling wordt de vloer geimpregneerd zodat de vloer beter bestand is tegen vuil en de vloer eenvoudiger mooi te houden is.

Tussenslijpen van marmer

Deze behandeling is een alternatief voor het slijpen van marmer. Hierbij worden niet de hoogteverschillen aangepakt, maar wel de lichte krassen, looppaden en glansverstoringen worden weggeslepen. Met behulp van flexibel diamant wordt het marmer in een paar stappen geslepen en daarbij worden de looppaden en lichte krassen behandeld. Na het tussenslijpen wordt het marmer met polijstpoeder gepolijst om het gewenste glansniveau te verkrijgen. Vervolgens wordt de vloer geimpregneerd om de vloer af te sluiten voor vuil.

Steenglansbehandeling

Bij deze behandeling wordt de marmer vloer met speciaal poeder behandeld. Hierbij wordt de doffe plekken, loopplekken in de vloer weer op glans gebracht en de toplaag wordt verhard door de behandeling. Deze behandeling is alleen mogelijk als de vloer mag glanzen, dat wil zeggen de marmer vloer krijgt altijd glans na de behandeling. De toplaag die ontstaat na de behandeling is glanzend, harder en minder damp doorlatend dan de oude toplaag. Microkrasjes worden door de steenglansbehandeling verwijderd.

Impregneren van natuursteen

Na een slijpbehandeling kan of moet een vloer geïmpregneerd worden. Als een vloer geslepen of gepolijst is, wordt een vloer standaard behandeld met een steenzeep. Als een vloer naar een matglans gepolijst wordt, is het verstandiger om de vloer met een daarvoor geschikt impregneermiddel te behandelen. Er kan een keuze gemaakt worden om de kleur en diepte van een tegel te accentueren. Overigens kunnen ook andere steensoorten geïmpregneerd worden, zoals kwartsiet, graniet en leisteen. Ook gebakken- of kunststeen zoals beton, composiet en cotto kunnen deze behandeling krijgen.

Impregneren kan niet voorkomen dat er zuurvlekken ontstaan op bijvoorbeeld marmer, maar zorgt wel voor een makkelijker onderhoud.

Delen:
Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen