Tapis massieve parketvloeren

Ook voor traditionele parketvloeren, zogenoemde tapis parketvloeren, bent u bij Floortec Schilten aan het juiste adres. Door onze eigen parketteurs worden deze vloeren gelegd.

Het voordeel van de tapis vloer is dat deze 1 wordt met uw huis. Eerst worden spaanplaat broodjes vol verlijmd op de betonnen ondervloer, vervolgens wordt dit vlakgeschuurd en daarna worden de tapis stroken (div. houtsoorten mogelijk) verlijmd en vernageld op de spaanplaat bevestigd. Hierna wordt de vloer geschuurd, gevuld met vloeibaar hout, nageschuurd en behandeld met vloerolie, hardwax of lak.

Wat zijn tapis vloeren?

De meest traditionele parketvloer is een tapis vloer, vanuit het Frans vertaald is het een soort tapijt vloer. Niet voor niets, want het hout, ongeacht welke houtsoort, wordt als laag van 6 à 10 mm dik en 71 mm breed (ook leverbaar als 90 en 120 mm.) als een soort “tapijt” op een tussenvloer van spaanplaat of op mozaïek eiken gelijmd en gespijkerd.
Tapis kan meerdere keren geschuurd worden, waardoor een levensduur tot wel 100 jaar kan worden behaald. De latjes liggen “koud” tegen elkaar aan en worden aan de onderkant volledig verlijmd. De tussenvloer wordt op zijn beurt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- of anhydrietvloer met als groot voordeel dat de vloer ontzettend stil is.
De echte Tapisvloer herkent u aan de gevulde spijkergaatjes, al vallen ze nauwelijks op. De vloer moet na het leggen geschuurd, gevoegd (met voegenkit en houtstof) en afgewerkt worden. Hierbij heeft u keuze uit verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals olie, hardwax of lak.

Legpatronen

Tapis kan worden gelegd in allerlei patronen. Denk bijvoorbeeld aan een visgraatpatroon met band en bies, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of zelfs een volledig zelf verzonnen patroon. Keuze genoeg, want er zijn ook nog eens meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar.

Vloerverwarming

Tapis leent zich uitstekend voor vloerverwarming. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Vraag uw parketteur naar de mogelijkheden en de voor vloerverwarming geschikte houtsoorten.

Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen