Verouderde parketvloeren

Dit parket wordt getrommeld en / of gekastijd en daarmee bewust beschadigd. Vervolgens wordt het verder bewerkt. Ten slotte is de vloer nagenoeg niet meer te onderscheiden van parket dat honderden jaren oud is. Deze uitstraling dankt het aan de levendige structuur, nerf tekeningen en noesten die u als het ware de geschiedenis van de boom vertellen.

Verouderd parket is in de vorm van tapis, bourgogne of equi. Meestentijds wordt eikenhout als basis gebruikt. Nieuw zijn in deze serie de Old Patine vloeren. Door een uniek proces van stomen, zwaar borstelen van het hout en het te voorzien van mooie patine kleuren, ontstaat een zeer fraai resultaat.

Leggen

Meestal wordt gebruik gemaakt van verouderd tapis of verouderd bourgogne. Deze vloeren worden “zichtbaar” gespijkerd en verlijmd op een spaanplaat tussenlaag. Wanneer u geen spijkergaatjes in het zicht wilt hebben kunt u kiezen voor verouderd Q2 dat verdekt genageld wordt op een spaanplaat tussenlaag. Omdat deze verouderde vloeren vanuit de fabriek zijn voorzien van een geoliede afwerklaag wordt na het leggen nog slechts één laag hardwaxolie aangebracht voor een extra bescherming. Vraag uw parketspecialist gerust naar de mogelijkheden. Hij kan zorgen voor een perfect resultaat.

Patronen

Doordat er gebruik gemaakt kan worden van diverse traditionele parketvormen kunnen we in het verouderd parket veel variatie in patronen bedenken. Grote en kleine visgraten of blokpatronen zijn mogelijk. Maar ook Hongaarse- en Weense punten en ingewikkelde blokmotieven die bijvoorbeeld in het Parijse Louvre liggen zijn na te maken.

Vloerverwarming

Verouderde traditionele vloeren kunnen probleemloos op vloerverwarming worden gelegd. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden en een krimpnaadje valt in deze vloer bijna niet meer op. Wilt u hierover meer weten ga dan eens langs bij uw parketspecialist en informeer naar de mogelijkheden.

 

Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen