Een mooie houten vloer

Een absolute meerwaarde voor uw woning is een houten planken vloer of een massieve parketvloer. U kunt een nieuwe parketvloer kopen bij Floortec Schilten. Zo’n vloer kan vaak levenslang mee en is comfortabel. Het is mogelijk om een parketvloer te combineren met vloerverwarming. 

De typen parketvloeren die wij leveren zijn:

 • Chateau vloeren
 • multiplanken
 • tapis vloeren
 • lamelparket
 • massieve planken vloeren

De vloeren kunnen door u zelf gelegd worden of door onze eigen parketteurs die deze vloeren vakbekwaam in uw woning leggen, compleet met randafwerking en plinten.

Chateau vloeren

Onze instapvloeren voor parket zijn onze chauteau vloeren. Deze bestaan uit een 4 mm toplaag van eiken en 9 mm berken onderlaag. De Chateau collectie bestaat uit 10 dessins met uiteenlopende bewerkingen. Meer informatie over de chateau vloeren.

Multiplank

De multiplank die wij leveren is van hoge kwaliteit en in veel soorten te verkrijgen. De Multiplank wordt ook wel duoplank of lamelplank genoemd. De multiplank is gemaakt met verschillende lagen, om te beginnen een kwalitatief zeer hoogwaardige toplaag, bijvoorbeeld eiken, vaak afgewerkt met olie. Dit is verlijmd op een onderlaag van eersteklas berken multiplex. De uitstraling van een multiplank vloer is vaak hetzelfde als die van een massief houten vloer. De voordelen van de multiplank zijn:

 • Zeer stabiel product: natuurlijke werking van het hout is zeer gering ten opzichte van massief hout.
 • Ook te verkrijgen als luxe patroon zoals visgraat.
 • Zeer goed te verwerken / leggen in grote ruimtes zonder dat de werking visueel waarneembaar is.
 • De vloerdelen zijn maatvast en liggen hierdoor recht.
 • Goed toepasbaar in combinatie met vloerverwarming door de Multiplank via een speciale lijmverbinding op de betonvloer te verlijmen, waardoor er weinig warmte verloren gaat.
 • Veel maten beschikbaar: al vanaf 16 centimeter breed, dikte 12 tot 20 milimeter.
 • In onze showroom kunt u veel verschillende soorten bekijken op proefborden. Uit de meer dan 45 types heeft u een ruime keus om een prachtige planken vloer uit te zoeken.

Massieve parketvloeren

Ook voor traditionele parketvloeren, zogenoemde tapis parketvloeren, bent u bij Floortec Schilten aan het juiste adres. Dit is een vloer die weliswaar ook bestaat uit verschillende lagen, deze lagen zijn echter los van elkaar te leggen. Door onze eigen parketteurs worden deze vloeren gelegd.

Het voordeel van de tapis vloer is dat deze 1 wordt met huis. Eerst worden bijvoorbeeld spaanplaat broodjes vol verlijmd op de betonnen ondervloer, vervolgens wordt dit vlakgeschuurd en daarna worden de tapis stroken (div. houtsoorten mogelijk) verlijmd en vernageld op de spaanplaat bevestigd. Hierna wordt de vloer geschuurd, gevuld met vloeibaar hout, nageschuurd en behandeld met vloerolie, of lak. Het is mogelijk om met de tapis patroonvloeren te leggen zoals mozaïek, visgraat met band bies.

Delen:
Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen