Geef uw houten vloer een andere uitstraling!

Wilt u uw houten vloer een ander uiterlijk geven? Dat is mogelijk bij Floortec Schilten, wij hebben jarenlange ervaring met het aankleuren van houten vloeren door het aanbrengen van kleurolie! Met name eiken vloeren zijn geschikt om de uitstraling te veranderen door deze aan te kleuren met olie. 

Wat is aankleuren?

De goede producten waar Floortec Schilten mee werkt maakt het mogelijk om de vloer te oliën in de kleur die u wil! Wel dient men er rekening mee te houden dat het aankleuren van een vloer niet hetzelfde is als beitsen. Bij het aankleuren van de vloer blijft u nog steeds de nerf zien. De kleurstof gaat met name zitten in de zachtere delen van het hout, hierdoor is het dus lastiger om hardhouten vloeren echt goed aan te kleuren omdat het effect veel minder is. Van belang bij het aankleuren van een houten vloer is dat deze goed en professioneel geschuurd wordt. De vloer moet dusdanig geschuurd worden dat de vloer voldoende kleurpigment op kan nemen.

De mogelijkheden voor uw vloer

In onze showroom in Dordrecht hebben we een display met daarin grote vloerdelen met veel toegepaste kleuren op eiken vloeren. Daarnaast hebben we stalen met een grote collectie kleurolie verwerkt op eiken tapis stroken. Hierom zijn meer dan 30 kleuren bij ons in de showroom te zien. Omdat eiken een natuurproduct is, zal de kleur op uw vloer wellicht anders worden dan onze voorbeeldstalen. Vraag daarom onze medewerker naar advies en de beste keuze om uw vloer goed aan te kleuren.

Een dekkende of natuurlijke kleur?

Sommige types kleurpigment hebben de eigenschap om de nerf van het hout te blijven benadrukken, slechts over de zachte delen van het hout zal hiermee een kleurtint komen. Wilt u liever een meer dekkende kleur? Ook dit is mogelijk bij Floortec. Wij kunnen bijvoorbeeld een dubbel kleurpigment toevoegen aan de olie, waarmee het hout dieper kleurt. Ook hebben wij een witte olie beschikbaar, waarmee u een whitewash effect op de vloer krijgt. Toch meer van de donkere kleuren? Van lichtgrijs tot kastanjebruin en van rood tot bijna zwart, Floortec Schilten heeft het allemaal.

Specialistisch werk

Het schuren en kleur-oliën van een vloer is specialistisch werk. Onze medewerkers zijn hiervoor opgeleid en bezitten voldoende kennis en ervaring om uw vloer goed te schuren. Na het schuren van een deel van de vloer kunnen wij eventueel een proef zetten op de vloer om de uiteindelijke kleur te bekijken. Bent u tevreden? Dan kunnen wij beginnen met het aankleuren van de vloer. Omdat Floortec Schilten eigen parketteurs in dienst heeft, houden wij korte lijnen en kunnen we snel met onze medewerkers schakelen.

Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen