Plinten, afdeklatten en profielen

Een zwevende vloer dient altijd te worden afgewerkt met een deklat of plint. Dit dient voor de eventuele uitzetting van een vloer. Wij leveren en plaatsen een breed assortiment aan plinten. Naast plinten kunnen wij ook allerlei profielen, zoals hoek-, eind-, dilatatie- en overgangsprofielen, leveren. Behalve de zilveren, rvs, gouden, bronzen of zwarte profielen zijn er tegenwoordig ook een hoop profielen leverbaar in de kleur van de vloer.

Als de parketvloer geschuurd wordt moeten de plinten verwijderd zijn. Vaak zitten er op de plinten beschadigingen van bijvoorbeeld de stofzuiger en zijn de plinten in de loop van de tijd verkleurd. Het is dan ook meestal aan te raden om de plinten te vervangen als u uw parketvloer laat schuren. Bij massieve plinten is het mogelijk om deze ook te (laten) schuren, maar gezien de relatief lage prijs van plinten is het veel gevallen interessanter om de plinten te vervangen in plaats van op te knappen.

Assortiment plinten

Ons assortiment plinten bestaat uit:

  • Massieve houten plinten
  • Folie plinten
  • Gefineerde plinten
  • MDF plinten in diverse maten en uitstraling: leverbaar in de grondverf of RAL9010
  • RVS plinten

Kortom voor elke vloer een bijpassende plint.

MDF plinten

De meest populaire randafwerking is de witte MDF plint, ook wel sfeerplinten genoemd. De plinten staan mooi in elke inrichting en zijn er in verschillende soorten, hoogtes en diktes te leveren. Veelal zijn de plinten afgelakt in de kleur RAL 9010 waardoor u geen verfwerkzaamheden heeft na het plaatsen. Als de plinten door ons worden geplaatst worden deze volledig in verstek gezaagd voor een mooi resultaat. Het enige wat u nog moet laten doen is het eventueel afkitten van de MDF plinten aan de bovenzijde als de muur niet geheel recht loopt en er een kleine ruimte zit tussen de plint en de muur.

Hoekprofielen of overgangsprofielen

Bij de overgang tussen bijvoorbeeld een schoonloopmat en de parketvloer of een tegelvloer en een parketvloer wordt een hoekprofiel of overgangsprofiel toegepast. Maar ook rondom een convector rooster of kruipluik zijn die profielen praktisch. Deze profielen zijn onder andere leverbaar in een RVS, aluminium of bronzen uitvoering.

Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen