Parket beschermen met olie

Wat is nu de juiste afwerkingskeuze voor uw houten vloer? 95% van de consumenten kiest tegenwoordig voor olie, maar wat maakt olie nu zo populair?

Olie is een afwerking die in uw hout trekt en beschermt van binnenuit. Het heeft een matte uitstraling wat het hout op zijn natuurlijkst er uit laat zien. De olie is d.m.v. kleurpigmenten aan te kleuren waardoor u uw vloer een geheel nieuwe uitstraling kan geven na het schuren.

Maar wat is dan het grote voordeel? Doordat olie in uw hout trekt tegenover lak wat als een laag op het hout ligt, is olie plaatselijk bij te werken zonder te hoeven schuren. Ook kunt u uw geoliede vloer 1 keer in de 1 a 2 jaar een onderhoudsbeurt geven met een onderhoudsolie, wat de vloer weer geheel voedt. Door goed onderhoud aan uw geoliede parketvloer te geven verlengt u de levensduur en stelt u de volgende schuurbeurt langer uit.

Hardwax

Olie heeft een matte uitstraling. Wilt u meer glans en extra bescherming geven aan uw vloer is het mogelijk om een hardwax aan te brengen over de olie heen. Houd er bij hardwax wel rekening mee dat dit glans strepen kan geven bij het belopen van de vloer of het schuiven met meubilair doordat de vloer dan plaatselijk “opgewreven” wordt.

Onderhoud van olie vloeren

In het dagelijks onderhoud gedraagt een geoliede vloer zich ook heel gemakkelijk. Olie beschermt tegen vuil en vocht. Voor het nat reinigen van de vloer gebruikt u een speciale onderhoudszeep. Met de bijbehorende 1 keer in de 2 a 3 weken dweilen en tussendoor stofwissen of zuigen is voldoende. Om de vloer in goede conditie te houden is het noodzakelijk om de vloer afhankelijk van het gebruik 1 tot 2 keer te behandelen met onderhoudsolie.

Floortec Schilten werkt met de oliën van Aquamarijn en Royl.

Delen:
Interesse

Interesse

Vul hieronder uw telefoonnummer in en wij nemen contact met u op voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Bezig met versturen