Nieuws

Parket laten leggen: onze werkwijze in stappen uitgelegd

Heeft u een vloer waarbij het parket laten schuren geen zin meer heeft, omdat het hout echt toe is aan vervanging? Of stapt u bijvoorbeeld over van vloerbedekking op parket? Een parketvloer leggen kunt u zelf doen, maar u kunt het uiteraard ook laten doen. Het inschakelen van professionals scheelt een hoop werk, en verzekert u van een kwalitatieve en goed aangelegde parketvloer. Schakelt u de Vloerspecialist in, dan kunt u onderstaande werkwijze van ons verwachten. 

1. U kiest de parketvloer

In onze showroom in Dordrecht kunt u onze uitgebreide collectiehouten vloeren bekijken. Kiest u voor een klassiek, volhouten parket dat bestaat uit massieve planken van een paar centimeter dik, of voor een lamelparket met verschillende lagen? Wellicht heeft u al een legrichting in uw hoofd of heeft u uw zinnen gezet op het populaire visgraatpatroon. 

2. Het bespreken van de kosten 

Voor het leggen van uw parketvloer geven wij u graag een prijsindicatie. Staat die u aan, dan maken we vervolgens een afspraak om uw woning te komen inspecteren. Dan kunnen wij u gerichter adviseren en krijgen onze experts een goed beeld van de ruimte waarin het parket komt te liggen. Zo kan ons team bijvoorbeeld te weten komen of een ondervloer wel of niet nodig is. Wordt de vloer zwevend gelegd? Dan is een ondervloer altijd nodig. Wordt de vloer verlijmd? Dan beslissen onze experts voor elke situatie afzonderlijk of een ondervloer noodzakelijk is.  

3. Aan de slag met het parket leggen

Als Vloerspecialist.nl voor u aan de slag gaat met het leggen van het parket, heeft het hout eerst minstens 48 uur liggen acclimatiseren in de betreffende ruimte. Wanneer u een moderne houten vloer heeft uitgekozen, dan is dit niet nodig en kunnen we direct aan de slag! Als eerste stap van het parket leggen kan ervoor worden gekozen om de eerste rij te leggen met de groef naar de muur, in een hoek van het vertrek. Na deze eerste rij worden er afstandsblokjes tussen de rij en de muur geplaatst om een voeg uit te sparen, waardoor de vloer nog kan uitzetten. Vervolgens wordt de rest van de rijen gelegd met plankdelen die zijn overgebleven uit de eerste rij (tenzij korter dan 50 centimeter). Als er met lijm in de groeven gewerkt wordt, dan vegen we eventuele lijmresten netjes weg met een vochtige doek.

4. Omspringen met obstakels

Bij het leggen van parket, kunnen we obstakels tegenkomen zoals cv-buizen. Onze vloerspecialisten gebruiken in zo’n geval een decoupeerzaag om een stukje uit een plank te zagen. Vervolgens dekken we dit gaatje af met een rozetje.

5. De afwerking

Wanneer de parketvloer volledig is gelegd, dienen alleen nog de afstandsblokjes te worden verwijderd en de plinten te worden aangebracht. Uiteraard doet Vloerspecialist dit voor u. Wij laten uw woning netjes voor u achter. Eventueel kunnen wij de parketvloer ook een beschermende laag geven met onderhoudsolie. 

Wilt u parket door ons laten leggen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij bespreken graag samen met u de mogelijkheden.

Delen: