Nieuws

Parketvloer onderhouden: Zo blijft je parketvloer netjes!

Een parketvloer brengt niet alleen warmte en karakter in je huis, maar vereist ook onderhoud om netjes te blijven. Of je nu net een nieuwe parketvloer hebt laten leggen of een bestaande vloer nieuw leven wilt inblazen, hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw parketvloer er altijd op zijn best uitziet.

1. Regelmatig stofwissen/stofzuigen

Het goed onderhouden van parketvloer begint met het voorkomen van krassen en slijtage door regelmatig stof te wissen en te stofzuigen. Zand en stof kunnen fungeren als schuurpapier en de afwerking van je parket beschadigen. Daarnaast is dweilen van de parketvloer eens zo belangrijk. Gebruik hiervoor wel de juiste producten. Het gebruik van verkeerde producten kan het parket beschadigen.

2. Breng jaarlijks onderhoudsolie toe aan je parketvloer

Het is even een klusje, maar het draagt enorm bij aan het onderhoud van uw parket. Het aanbrengen van onderhoudsolie voorkomt slijtage en beschadiging van je mooie parketvloer. Ook voor dit jaarlijkse onderhoud is het gebruik van de juiste producten enorm belangrijk. Vind je dit onderhoud te veel werk, of zie je er tegenop? Geen probleem! De experts van Floortec Schilten helpen graag met dit onderhoud. Het onderhoud zal maximaal een halve dag duren. Zes uur na de behandeling is de vloer weer te belopen.

3. Temperatuur

Een houten vloer (parketvloer) is gevoelig voor veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Zorg dat je parketvloer niet blood wordt gesteld aan flinke kou om krimp en beschadiging te voorkomen.

Wil je vrijblijvend meer te weten komen over het laten onderhouden van een parketvloer? We hebben al meer dan 25 jaar ervaring in het onder anderen het onderhouden van parket.  Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, en een afspraak in te plannen. Onze experts staan graag voor je klaar!

Delen: