Nieuws

Een houten vloer laten leggen; 3 verschillende typen parketvloeren

Een houten vloer is altijd een geweldige aanwinst voor uw woning. De vloerspecialist biedt daarom verschillende parketvloeren aan, waardoor er voor elk huis een passende houten vloer te vinden is. Parketvloeren bestaan namelijk in tegenstelling tot laminaat uit echte houten vloerdelen. Deze vloeren zijn daardoor niet alleen ontzettend mooi en comfortabel, ze gaan vaak ook levenslang mee. Dankzij de goede kwaliteit en de samenstelling van de materialen zijn pakketvloeren bovendien erg geschikt om te combineren met vloerverwarming. Deze vloeren zijn in verschillende formaten, uitvoeringen, systemen en afwerkingen te koop. Dit zijn onze drie verschillende typen parketvloeren.

1. Massieve parketvloeren

Het eerste type parketvloer is de zogenaamde massieve parketvloer. Deze uit houten planken bestaande vloeren worden na het leggen nog geschuurd en daarna gelakt of geolied. Hierdoor worden ze als het ware één met het huis. Om van massief parket te spreken moet de vloer tenminste 6 millimeter dik zijn. De dunne massieve parketvloeren, van 6 tot 10 millimeter dik, worden doorgaans op een lijmbed gelegd en vernageld op een houten ondervloer. Voor de dikkere massieve vloeren, tot maximaal 22 millimeter, geldt dat ze ook blind vernageld kunnen worden. De vloeren kunnen in een recht, maar ook in visgraat- of mozaïekpatroon gelegd worden. Doordat de vloer dus na het leggen nog een behandeling ondergaat, kost het plaatsen van een massieve parketvloer vaak wat meer tijd. Het eindresultaat maakt dit echter meer dan de moeite waard!

2. Multiplank vloeren

Een ander populair type parketvloer is de multiplank. Deze vloer bestaat uit een onderlaag van eersteklas berken multiplex met een hardhouten toplaag van 3 tot 8 millimeter dik. Dit type parketvloer, dat ook wel duoplank of lamelplank genoemd wordt, heeft dezelfde uitstraling als de massieve parketvloer. De multiplank vloer heeft echter een aantal praktische voordelen. Zo is de werking van het hout veel geringer dan bij massief hout. Hierdoor leent deze vloer zich nog beter voor de combinatie met vloerverwarming. Ook is de vloer erg maatvast, waardoor het leggen zeer eenvoudig gaat. Bovendien kunt u deze vloer door middel van een speciale verbinding op een betonvloer laten verlijmen.

3. Chauteau parketvloeren

Het laatste type parketvloer is ten slotte de chauteau vloer. Ook deze vloer heeft een berken onderlaag. De toplaag is daarentegen 4 millimeter dik en van eiken gemaakt. In tegenstelling tot de massieve vloer is deze vloer voor het leggen al afgewerkt. De vloerdelen zijn namelijk voorzien van een kant-en-kare hardwax. Bovendien is de chauteau vloer verkrijgbaar in 10 prachtige dessins. Zo is er altijd een vloer die past bij uw wensen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gerookt design of juist gekleurd en geolied? Deze bijzondere vloer van Nederlandse makelij laat iedere ruimte stralen!

Heeft u een nieuwe vloer nodig, maar twijfelt u nog tussen de verschillende typen parketvloeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij geven u graag een persoonlijk advies!

Delen: