Nieuws

Een parket vloer laten leggen: kies voor een tapis vloer!

Een tapis vloer geeft iedere woonruimte een uniek karakter. Verander uw woonkamer, slaapkamer of hal in een warme en sfeervolle plek door een hoogwaardige parketvloer te laten leggen. De houten tapis vloer wordt gelegd in een visgraat of mozaïek patroon, afhankelijk van uw eigen wensen. Deze klassieker komt goed tot zijn recht in ieder interieur. U heeft de keuze uit diverse houtsoorten en het is mogelijk om een parketvloer te combineren met vloerverwarming.

Wat is een tapis vloer?

Een tapis vloer staat voor een parketvloer die op de traditionele manier gelegd wordt. Deze vloer heeft geen messing-en-groefverbinding; hierdoor wordt de vloer één met uw huis. Tapis is een Franse naam en laat zich vertalen als ‘tapijt vloer’. Het hout wordt als het ware als een tapijt op de tussenvloer van spaanplaat gelijmd en gespijkerd. Allereerst wordt er een ondervloer gelegd van spaanplaat. Deze wordt vastgemaakt aan de bouwvloer. Vervolgens worden de tapis stroken op de spaanplaat vastgelijmd en genageld. Voor een mooie afwerking wordt het parket geschuurd en worden de spijkergaatjes opgestopt. Ten slotte wordt het oppervlakte afgewerkt met vloerolie, hardwax of lak.

Welke legwijzen zijn er mogelijk?

Uw tapis vloer kan in ieder gewenst patroon worden gelegd. Het meest voorkomende patroon is momenteel de klassieke visgraat. Ook kunt u kiezen uit vlechtpatronen, een Hongaarse of Weense punt, een blokpatroon of een patroon dat u zelf heeft verzonnen. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Daarnaast is tapis in meer dan 40 verschillende houtsoorten verkrijgbaar. Dit biedt u de mogelijkheid om uw vloer helemaal naar eigen inzicht samen te stellen en te laten plaatsen. Doordat de vloer volledig vastligt, is de tapis vloer in de meeste gevallen geschikt voor plaatsing op vloerverwarming. Dit is echter wel afhankelijk van de gekozen houtsoort. Uw parketteur denkt graag met u mee over de mogelijkheden en kan u voorzien van deskundig advies.

Uw parket vloer laten leggen

U kunt ervoor kiezen om zelf de vloer in uw woning te leggen. Het is ook mogelijk om een parketvloer te laten leggen door onze eigen parketteurs. De vloer wordt vakbekwaam in uw woning gelegd, compleet met parket schuren, randafwerking en plinten. Zo geniet u van een professioneel en mooi eindresultaat. Neemt u gerust contact op voor meer informatie. Ook kunt u een bezoek brengen aan onze showroom in Dordrecht om onze uitgebreide collectie met uw eigen ogen te bekijken. Zo kunt u alvast bedenken welke houtsoort of legpatroon uw voorkeur heeft.

Delen: