Nieuws

Een eiken parketvloer behandelen doe je zo

Een eiken parketvloer is een prachtige basis voor een fraaie woonkamer maar, hoe zorgt u ervoor dat de eiken vloer er ook mooi uit blijft zien? Met een parketvloer behandeling! In dit artikel bespreken we verschillende behandelingsmethoden voor uw eiken parketvloer en de voordelen hiervan.

Opschuren van de eiken parketvloer

Wanneer u uw eiken parket laat behandelen, wordt de vloer eerst grondig geschuurd. Nadat de vloer is geschuurd, is deze niet meer beschermd tegen vocht en vuil. Om deze reden is het behandelen van de eiken parketvloer een belangrijke stap. Voor de behandeling heeft u de keuze uit olie, hardwax en lak. Elke mogelijkheid biedt zijn eigen voordelen en eigenschappen. Hieronder gaan we dieper in op de diverse soorten behandelingen.

Behandeling met olie

Wilt u een natuurlijke uitstraling geven aan uw eiken parketvloer? Dan is een behandeling met olie het meest geschikt. Met behulp van hoogwaardige machines zorgen wij ervoor dat de olie diep in uw eiken parketvloer trekt en wordt opgenomen. Een groot voordeel is dat krassen of vlekken op de parketvloer plaatselijk weggewerkt kunnen worden. Daarnaast zorgt olie niet voor kleur- of glansverschil, waardoor het natuurlijk oogt.

Wilt u juist wel een nieuwe look geven aan uw vloer? Dan kunt u olie met kleurpigment kiezen voor de behandeling van uw eikenhouten vloer. Nog steeds zal de vloer dan natuurlijk ogen, omdat deze als beschermlaag van binnenuit werkt. 

Kies voor 2 componentenolie

Gaat uw voorkeur uit naar een behandeling van uw vloer met olie, maar wilt u dat de behandeling snel verloopt en u snel weer gebruik kunt maken van uw eiken parketvloer? Kies dan voor de 2 componentenolie (2k olie). Deze olie droogt sneller dan de andere middelen, en verkort dus het behandelproces!

Behandeling met lak

Tot slot is het mogelijk om uw eiken parketvloer te laten behandelen met lak. Tijdens een lakbehandeling worden de poriën het hout volledig afgesloten, hierdoor is de vloer optimaal beschermd tegen vocht en vuil. Deze behandeling is ideaal voor eiken parketvloeren die intensief gebruikt worden en waarbij de kans op contact met vocht groot is. Bij een lakbehandeling heeft u de keuze uit een matte, zijde matte of hoogglans afwerking. 

Uw eiken parketvloer laten behandelen door een specialist

Wilt u uw eiken parketvloer laten behandelen door een vloerspecialist? Onze experts staan voor u klaar. Neem gerust contact met ons op, of kom langs in onze showroom om de mogelijkheden voor uw vloer te bespreken.  

Delen: