Nieuws

Een houten vloer renoveren; hoe gaat dat in zijn werk?

Gemiddeld gezien heeft een houten vloer een minimale levensduur van 20 jaar. Dit klinkt natuurlijk aardig lang maar toch zal je merken dat de kwaliteit van de vloer door de jaren heen afneemt. Bijvoorbeeld door het verschuiven van meubels of door veelvuldig met uw schoenen over de vloer heen te lopen. Na verloop van tijd ziet de lak- of olielaag er afgesleten uit. Soms valt uw vloer nog op te knappen met een onderhoudsmiddel maar vaak is het een beter idee om de gehele vloer grondig aan te laten pakken. Gemiddeld genomen moet een houten vloer namelijk iedere 8 jaar een forse renovatie ondergaan. In dit artikel leggen we uit waar u aan moet denken bij het renoveren van een houten vloer.

Vloerrenovatie door een specialist

Gelukkig zijn houten vloeren tegenwoordig prima te renoveren. Echter, het renoveren van een dergelijke vloer vergt flink wat kennis en vakmanschap. Omdat veel mensen zonder deze kennis bang zijn hun kostbare vloer permanent te beschadigen, wordt er vaak een vloerexpert ingeschakeld. Zulke experts controleren uw vloer en geven eerlijk advies over de vervolgstappen. Meestal is een kleine opfrisbeurt al voldoende, maar soms is een flinke renovatie of zelfs een compleet nieuwe vloer vereist.

Het laten renoveren van uw houten vloer

Wanneer er wordt gekozen om de vloer te renoveren dan is het advies dit te laten doen door een specialist. Het renoveren van een houten vloer is namelijk best een karwei en verschillende stappen dienen genomen te worden. Zo wordt allereerst de gehele ruimte ontruimd waarna de houten vloer goed wordt schoongemaakt met een daarvoor bestemd parketreinigingsmiddel. Vervolgens wordt de vloer met behulp van bandschuurmachines flink opgeschuurd en de geschuurde vloer stofarm en schoon gemaakt. Om de houten vloer netjes af te werken wordt de vloer beschermd met olie of lak. Hierdoor gaat uw houten vloer er weer net zo mooi uitzien als toen u hem voor het eerst liet leggen!

Kosten renovatie houten vloer

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het renoveren van een houten vloer. Maar het resultaat mag er zeker wezen; een houten vloer als nieuw die weer tenminste 8 jaar mee kan. Met name omdat het gaat om een parketvloer dient u het te zien als een investering in de waarde van uw huis. Een duurzame, goed onderhouden houten vloer is immers waardevol voor vele huizenkopers. Het is niet zomaar dat veel mensen hun houten vloer laten renoveren alvorens zij hun huis in de verkoop zetten!

Wilt u uw houten vloer graag laten renoveren? Vloerspecialist.nl staat voor u klaar. Neem gerust contact met ons op voor het opvragen van informatie en/of een offerte. Wij helpen u graag verder!

Delen: