Nieuws

Mozaïek parket laten leggen: hoogwaardig, slijtvast én betaalbaar!

Bent u op zoek naar het laten leggen van mozaïek parket? Zoek dan niet verder! Bij ons van De Vloerspecialist kunt u terecht voor vloerrenovatie, een nieuwe vloer laten leggen en traprenovatie in uw woning of bedrijf. Wij leveren, onderhouden en renoveren al meer dan 15 jaar vloeren. Van parket tot laminaat en van natuursteen tot PVC en vinyl. In dit artikel gaan wij het hebben over die eerste, meer specifiek over mozaïek parket en de voordelen daarvan.

Een vloer van parket

Het hebben van een houten planken vloer of een massieve parketvloer is een absoluut meerwaarde voor uw woning. Niet alleen gaat zo’n vloer erg lang mee en is deze comfortabel. Een parketvloer is ook uitermate geschikt om te combineren met vloerverwarming. Kiest u voor parket, dan kunt u bij ons terecht voor tapis en massieve planken vloeren, maar ook multiplank en lamelparket vloeren zitten volop in ons assortiment. Niet alleen leveren wij deze vloeren. Het vakbekwaam laten leggen hiervan – inclusief randafwerking en plinten – door onze eigen parketteurs behoort ook tot de aanraders, alsmede een bestaande parketvloer schuren(aanrader).

Mozaïek parket laten leggen

Hoogwaardig. Slijtvast. Relatief betaalbaar. Stevig. Dat is waar mozaïek parket voor staat. Het is een van de ‘producten’ binnen onze categorie parket, waar u bij ons uit kunt kiezen. Behalve dat het een goed alternatief is voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven, is mozaïek parket ook uitermate geschikt voor uw woonkamer en/of slaapkamer. Een vloer van mozaïek parket is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes. Deze houten deeltjes hebben een dikte van 8 millimeter, die vervolgens worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit blokjes en die blokjes bestaan weer uit houten parketdeeltjes. Die laatste worden ook wel “friezen” genoemd. Ieder mozaïek matje heeft een afmeting van 32 bij 64 centimeter.

Manier van plaatsen

De mozaïek matjes waar wij het zojuist over hadden, worden over het algemeen direct verlijmd op een vloer indien deze anders is dan hout. U kunt hierbij denken aan beton, zandcement of anhydriet. In het geval van een houten ondervloer, wordt er eerst een onderlaag van spaanplaat aangebracht alvorens de mozaïek matjes kunnen worden verlijmd. Daarna wordt het mozaïek parket nog enkele malen geschuurd en gevoegd. Dat laatste gebeurt met een voegenkit en houtstof. Vervolgens kan het mozaïek parket worden afgewerkt met een hardwax, een was of een laklaag naar keuze.

Goed te combineren met vloerverwarming

We noemden het net al even, een parketvloer – dus ook mozaïek parket – is geschikt om te combineren met vloerverwarming. Door de opbouw van zo’n vloer(geringe dikte in vergelijking met veel andere parketvloeren) treed er niet veel rendementsverlies op. Ook visgraatparketvloeren kunnen goed geschikt zijn voor vloerverwarming en koeling.

Heeft u vragen over de combinatie van parket met vloerverwarming of bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Delen: