Nieuws

Natuurstenen vloer behandelen; dit zijn onze mogelijkheden

Wanneer u uw natuurstenen vloer, zoals marmer, graniet, kalkzandsteen en leisteen, door ons laat behandelen, ziet deze er weer mooi uit, is de vloer beter bestand tegen vuil en is deze eenvoudiger schoon te houden. In dit artikel vertellen wij u graag meer over onze mogelijkheden met betrekking tot het behandelen van diverse natuurstenen vloeren.

Natuursteen behandelingen

Naast vloeren schuren, zoals die van houten (parket) vloeren, kunt u bij ons ook terecht voor natuursteen behandelingen. U kunt hierbij denken aan de volgende mogelijkheden:

  • Slijpen en polijsten van marmer;
  • Tussenslijpen van marmer;
  • Impregneren van natuursteen.

Slijpen en polijsten van marmer

Wanneer uw marmeren vloer dof is, krassen of plekken vertoont, of wanneer de vloer ongelijk is, biedt het slijpen en polijsten van marmer een goede oplossing om de vloer weer mooi te krijgen en deze eenvoudiger schoon te houden. Bij deze natuursteen behandeling wordt er een laagje van de marmeren vloer geslepen met diamant. Als eerste wordt de vloer gevlakt: ongelijkheden tussen de tegels worden weggeslepen, waardoor er een gladde vloer ontstaat. Vervolgens worden alle krassen verwijderd en wordt de marmeren vloer weer naar de gewenste glans geslepen.

Tussenslijpen van marmer

Een alternatief voor het slijpen van uw marmeren vloer is het tussenslijpen ervan. Bij deze natuursteen behandeling worden niet de hoogteverschillen verwijderd, maar worden met behulp van flexibel diamant wel de lichte krassen en looppaden weggeslepen. Daarna wordt de vloer met polijstpoeder gepolijst om glansverstoringen aan te pakken en het gewenste glansniveau te verkrijgen. Het oppervlak van de tegel wordt hierdoor verdicht. In het polijstpoeder zit namelijk een speciaal zuur dat een reactie aangaat met de kalk in de tegel, waardoor de toplaag harder wordt en gaat glazen.

Impregneren van natuursteen

Na een slijpbehandeling dient de vloer geïmpregneerd te worden. Wanneer de vloer geslepen of gepolijst is, wordt de vloer standaard behandeld met een steenzeep. Is de vloer daarentegen naar een matglans gepolijst, dan is het verstandiger om deze met een daarvoor geschikt impregneermiddel te behandelen. U kunt er voor kiezen om de kleur en diepte van de tegel te accentueren. Andere steensoorten, zoals kwartsiet, graniet en leisteen, kunnen overigens ook geïmpregneerd worden. Evenals gebakken steen of kunststeen (beton, composiet en cotto). Met het impregneren van natuursteen kan echter niet voorkomen worden dat er zuurvlekken ontstaan op bijvoorbeeld marmer, maar het zorgt wel voor een makkelijker onderhoud van uw vloer. Met het impregneren is de vloer namelijk afgesloten voor vuil.

Een andere natuursteen behandeling die wij voor u uit kunnen voeren, is een steenglansbehandeling. Deze behandeling is alleen mogelijk als uw marmeren vloer mag glanzen. Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u uw natuurstenen vloer door ons laten behandelen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder!

Delen: