Nieuws

De vloertrends in 2019: wat kunnen we verwachten?

Het nieuwe jaar is begonnen en veel mensen starten het jaar met goede voornemens. Wellicht is het herinrichten van uw huis of zelfs het aanschaffen van een nieuwe woning daar wel onderdeel van. Gaat u daarom op zoek naar een nieuwe vloer en bent u benieuwd naar de laatste trends? Wij zetten voor u de meest opvallende vloertrends voor 2019 op een rij!

1. Visgraat laminaat

Ook in 2019 blijft laminaat ontzettend populair. Laminaat is allang niet meer enkel een goedkope vervanging voor houten vloeren, het is een volwaardig alternatief. De kwaliteit van laminaat is de afgelopen jaren enorm toegenomen, terwijl de prijs nog steeds erg vriendelijk is. Bovendien haalt u, als u laminaat gaat kopen, een vloer in huis die zeer eenvoudig te onderhouden is. Een nieuwe trend in 2019 is het zogenaamde visgraat laminaat. Door het laminaat in een visgraatmotief te leggen, iets wat we vroeger veel zagen bij houten vloeren, krijgt de vloer een luxe uitstraling.

vloertrend 2019 visgraat laminaat

2. Duurzame bamboevloeren

In steeds meer interieurs worden duurzame elementen toegepast. Ook in 2019 zet deze trend zich voort. Wanneer u duurzaamheid belangrijk vindt, maakt een mooie bamboevloer uw inrichting helemaal compleet. Bamboe is namelijk een grassoort en deze is al in slechts vijf jaar oogstrijp. De meeste houtsoorten doen hier tientallen jaren over. Kiezen voor bamboe is daarom ecologisch verantwoord. Na de oogst groeit de bamboe bovendien gewoon weer door, waardoor er geen heel nieuw bos hoeft te worden aangelegd. Naast duurzaam is een bamboevloer overigens ook praktisch. De werking van een bamboevloer is namelijk minimaal en de vloer is erg stabiel. Wanneer u graag vloerverwarming wilt, is bamboe daarom een goede keuze!

3. PVC vloer voor een industriële look

De afgelopen jaren won de industriële look steeds meer terrein in woningen, winkels en kantoren. Ook in 2019 blijven we deze rauwe trend omarmen. Weliswaar gecombineerd met iets meer kleur en subtiele details. Wie kiest voor een dergelijk interieur, zal niet snel een warme houten vloer aanschaffen. PVC vloeren daarentegen passen perfect bij deze stijl. Deze vloeren hebben als voordeel dat ze makkelijk schoon te maken zijn en erg lang meegaan. Bovendien kunt u ze in verschillende kleuren bestellen. Wilt u toch wat extra warmte creëren? Combineer uw PVC vloer dan met een vintage tapijt.

Wilt u weten welke vloer het beste bij uw woning past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij geven u graag een passend advies!

Delen: