Nieuws

Nieuwe vloer laten leggen? 4 inspirerende voorbeelden

Wanneer u heeft besloten om een nieuwe vloer te laten leggen, dan ontdekt u al snel dat de keuze enorm is. Van licht en modern tot een klassieke visgraatvloer en alles ertussenin, er zijn zoveel opties dat het moeilijk kan zijn om de juiste keuze te maken. Bovendien vormt de vloer niet alleen de basis van uw interieur, maar het moet ook praktisch zijn en aansluiten bij uw woonwensen. Wij zetten daarom 4 inspirerende voorbeelden voor u op een rij.

1. Een witte laminaatvloer

Laminaat is een echte allemansvriend. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten laminaatvloeren in diverse prijsklassen, dat er voor ieder interieur en budget wel een geschikte vloer te vinden is. In een modern interieur of een wat kleinere ruimte komt een witte laminaatvloer met houtnerf en brede planken uitstekend tot zijn recht. Hiermee creëert u de allure van een wit gelakte eiken vloer, terwijl u er tegelijkertijd voor zorgt dat de woonruimte een stuk groter en lichter oogt. Bovendien brengt zo’n witte vloer rust in huis en past het bij de meest uiteenlopende woonstijlen. Van landelijk tot Scandinavisch en van shabby chic tot speels en kleurrijk. Mooi wit laminaat kopen? Dit doet u bij voorkeur bij een deskundige vloerspecialist die u alles kan vertellen over de mogelijkheden.

wit gelakt royaal eiken uit collectie Douwes Dekker

2. Vintage urban laminaat pvc

Een natuurlijke basis, veel planten en stoere materialen. Dit zijn de ingrediënten voor een groen interieur met een vintage twist. Een trend die helemaal van nu is. Hoewel pvc of laminaat misschien niet het eerste is waar u aan denkt bij een natuurlijk interieur, past een veelzijdige vintage urban vloer perfect bij deze stijl. De vergrijsde tinten en het spannende dessin laten zich goed combineren met een natuurlijk stilleven in huis. Dus zet die rotanstoel naast een metalen kast vol cactussen en vetplanten. Hang een oude schoolplaat vol planten op en creëer een intiem hoekje met vazen vol droogbloemen en takken. En voilà, uw eigen botanische interieur.

Vintage urban pvc van Douwes Dekker

3. Materialen mixen

Kunt u niet kiezen tussen bijvoorbeeld een houten vloer en een gietvloer of natuursteen? Geen probleem! Een houten vloer kan prima gecombineerd worden met andere vloersoorten. Wat dacht u bijvoorbeeld van een mooie natuurstenen vloer of natuursteen-look laminaatvloer in de eetkamer en een warme parketvloer in de woonkamer? Heeft u al een houten vloer? Dan kunt u er ook voor kiezen om een deel van de vloer te laten liggen. Laat het bestaande parket schuren en leg alleen in de keuken of hal een nieuwe vloer. Let er bij het combineren van verschillen vloertypes wel op dat u kiest voor gewenst contrast in uitstraling. Soms is het beter om een parketvloer niet met een laminaat met houtdessin te combineren.

4. Grafische patronen

Wilt u dat uw interieur uw unieke persoonlijkheid weerspiegelt? Toon dan lef en ga voor een kunstzinnige vloer met een grafisch patroon. Leg de mooiste patronen laminaat of pvc, kies voor een opvallend vloerkleed, combineer meerdere kleuren hout of varieer in materialen en legpatronen. Kies bijvoorbeeld voor parket met visgraatpatroon in de woonkamer en laat dit overlopen in een strakke waterbestendige laminaatvloer in de open keuken. Of creëer een heus kunstwerk op uw vloer.

Bent u op zoek naar meer inspiratie, perfect afgestemd op uw woonwensen? Neemt u dan gerust contact met ons op of kom langs in onze showroom in Dordrecht. Niet alleen kunnen wij u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw nieuwe vloer, ook weten wij alles over het onderhoud en eventuele renovatie van uw huidige vloer.

Delen: