Nieuws

Een vloer renoveren; 3 mogelijkheden op een rij

Uw eens zo mooie vloer is dof, beschadigd en vertoont vlekken en krassen. Wat te doen? Voor bijna iedere vloer is een behandeling mogelijk die de vloer weer als nieuw doet lijken. Hieronder lichten wij de mogelijkheden voor renovatie van drie verschillende vloertypen uit. Welke vloer u ook heeft: de vloerspecialist heeft de oplossing!

1. Het aanhelen van schade aan uw parket

Heeft u een parketvloer? De meest voorkomende schade, zoals bijvoorbeeld diepe krassen van naaldhakken of huisdieren, waterschade of reparaties die nodig zijn na het verbouwen van een ruimte met parket, kan worden gerepareerd door het aanhelen van het parket. Hoewel dit misschien eenvoudig klinkt, komt er de nodige vakkennis bij kijken. Zo moet voor het uitvoeren van onzichtbare reparaties bijvoorbeeld dezelfde of een bijpassende houtsoort als dat van uw huidige parket worden gezocht. Na de reparatie of aanheling wordt de gehele vloer bovendien opnieuw geschuurd en afgewerkt. Dit laatste zorgt er voor dat de aanheling of reparatie vaak niet te zien is.

2. Uw marmeren vloer weer als nieuw

Ziet uw marmeren vloer er dof, vlekkerig of ongelijk uit? Geen paniek! Door het (tussen-)slijpen en polijsten van het marmer kan de vloer weer mooi worden gemaakt. Een marmeren vloer kan worden geslepen met diamant. Dit zorgt er direct voor dat ongelijkheden tussen vloerdelen weggeslepen worden en de vloer weer gelijk worden gemaakt. De vloer kan naar de door u gewenste glans worden geslepen en gepolijst. Het tussenslijpen en polijsten van uw marmeren vloer bevat geregeld een behandeling met impregnatie om de vloer in de toekomst langer mooi te kunnen houden.

3. Een houten vloer: opfrissen of volledig renoveren?

Heeft u een houten vloer en denkt u dat deze toe is aan een flinke renovatie? Het loont om hier een expert naar te laten kijken. Soms is een kleine opknapbeurt van de houten vloer namelijk al voldoende. Door het inschakelen van een expert krijgt u eerlijk advies over de juiste manier van het opknappen van uw vloer. Ook kan deze specialist het uiteindelijke renoveren van de vloer voor zijn rekening nemen. Hiervoor is apparatuur en expertise nodig die de meeste mensen niet zelf in huis hebben. Zo wordt bijvoorbeeld de vloer flink opgeschuurd met bandschuurmachines. Als u uw vloer laat opknappen door een expert, bent u verzekerd van een resultaat dat de vloer als nieuw doet lijken!

Kunnen wij u adviseren over de reparatie of renovatie van uw vloer? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag.

Delen: