Nieuws

Vloeren schuren is secuur werk: 3 dingen waar u op moet letten!

Heeft u al langere tijd een houten vloer in huis of op kantoor? Dan kan het zo zijn dat deze dof is geworden. Een doffe vloer is vaak heel gemakkelijk op te knappen door een behandeling met olie. Is de vloer echt versleten en heeft hij kale plekken of ernstige beschadigingen? Ook dan kan met een renovatie de vloer weer worden hersteld! Door de vloer te schuren en hierna te lakken of oliën ziet deze er weer als nieuw uit. Maar let op: vloeren schuren is secuur werk en kan ook mis gaan. In dit artikel delen wij 3 tips voor een succesvol resultaat.

1.  Kies de juiste behandeling bij uw vloer

Als iemand uw vloeren gaat schuren is het belangrijk om precies te weten met welk soort vloer men aan de slag gaat. Een goede behandeling is afgestemd op de vloer en verschilt per houtsoort, maar ook per legpatroon of afwerking. Bekijk de vloer dus goed. Voorbeelden van diverse vloeren zijn bijvoorbeeld planken vloeren, parket, visgraatvloeren of tropisch houten vloeren. Komt u er niet uit, vraag dan altijd een professional om u te helpen bij het kiezen van de juiste behandeling! Een foute techniek bij, bijvoorbeeld, parket schuren kan tot ernstige en soms zelfs onherstelbare beschadigingen leiden.

2. Zorg dat er een professionele schuurmachine wordt gebruikt

Weet u welke specifieke behandeling nodig is voor uw vloer? Dan kan men aan de slag. Zorg dat voor het vloeren schuren altijd een professionele schuurmachine gebruikt wordt. Dit heeft meerdere voordelen. Het schuren met een professionele machine kost minder kracht en zorgt voor een egaal resultaat op de houten vloer. Bovendien schuurt een professionele machine stofarm door de aangesloten stofzuiger. Hierdoor blijven ruimtes schoon en kunt u het schuren van de vloeren ook in de laatste fase van de verbouwing, of in uw huidige woonruimte laten doen. Stofarm schuren is naast gemakkelijk, ook beter voor de gezondheid.

3. Denk vooruit: de vloer oliën of lakken?

Als de vloer geschuurd is kunt u deze, afhankelijk van het type vloer, laten behandelen met een geschikte olie of lak. Denk hier goed over na, want iedere behandeling heeft zijn eigen voordelen! Zo biedt een afwerking van olie of kleur-olie bescherming van binnenuit en is deze gemakkelijk in onderhoud. Met een afwerking van matte-, hoogglans- of zijdeglans lak krijgt u een vloer die eenvoudig schoon te maken is. De gekozen olie of lak zorgt voor een beschermlaag op uw vloer en bepaalt hiernaast de mate van onderhoud in de toekomst. Zo kunnen sommige afwerkingen na slijtage weer goed worden bijgewerkt, en andere minder. Een goede afwerking is daarom essentieel.

Kortom, er komt nog al wat bij kijken! U kunt er daarom voor kiezen om uw vloer te laten schuren door een vloerspecialist. Onze professionals zijn u graag van dienst. Bij vragen kunt u altijd contact met ons opnemen.

Delen: