Nieuws

3 redenen om te kiezen voor een vinyl vloer

In uw huis vormt de vloer de basis voor de rest van uw inrichting. Niet alleen bepaalt de vloer grotendeels de sfeer in huis, het heeft ook invloed op het wooncomfort. Het is dan ook verstandig om voor de aanschaf van een bepaalde vloer, informatie in te winnen bij de vloerspecialist. Wellicht komen zij wel met een perfecte optie die u zelf nog niet eerder had overwogen. Zo zou u een PVC/vinyl vloer misschien niet snel overwegen. De kwaliteit van luxevinylvloeren is de afgelopen jaren echter sterk verbeterd! Vinyl heeft daardoor veel meer voordelen dan u denkt. Wij zetten voor u de drie belangrijke redenen om te kiezen voor een vinyl vloer op een rij.

1. Voordelige optie

Een vinyl vloer is eigenlijk een kunststof vloerbedekking. Hierdoor heeft deze vloer, ten opzichte van bijvoorbeeld houten vloeren, een gunstigere prijs. Vroeger werd de vinyl vloer daarom vooral aangeschaft door huishoudens die niet veel te besteden hadden. Wanneer de woning moest worden ingericht maar men eigenlijk geen geld had, koos men ervoor om ‘zeil’ neer te leggen. Dit is een benaming die vroeger veel voor goedkope vinyl vloeren werd gebruikt. Tegenwoordig zijn de vinyl vloeren echter van een veel hogere kwaliteit. Bovendien zijn er diverse designs en uitvoeringen beschikbaar, waardoor er tegenwoordig een mooie vinyl vloer is voor elk interieur. Een lelijke en goedkope uitstraling heeft de vloer dus allang niet meer. Wel is het nog steeds een voordelig alternatief voor hout of parket.

2. Een vinyl vloer is makkelijk in onderhoud

Behalve de voordelige prijs, heeft de vloer nog enkele andere voordelen. Zo is vinyl ontzettend makkelijk te onderhouden. Heeft u wat geknoeid of is het huis gewoon toe aan een schoonmaakbeurt? Met enkel een vochtige dweil en wat schoonmaakmiddel bent u klaar. Om de vloer goed te onderhouden is het overigens wel aan te raden om tweemaal per jaar de vloer goed te boenen met een speciaal onderhoudsmiddel.

3. Diverse mogelijkheden

Met een vinyl vloer kunt u letterlijk alle kanten op. De vloer is erg makkelijk te plaatsen en verkrijgbaar in veel verschillende ontwerpen. Zo bestaat de bij ons verkrijgbare Quick-step Livyn collectie uit zeer luxueuze vinylvloeren. Deze vloer is verkrijgbaar in uiteenlopende ontwerpen en kleuren. Deze gelaagde vloer is bovendien geluiddempend en waterdicht. Ideaal dus indien u in een flatwoning woont of een jong gezin heeft. Ook doen de Hoomline PVC vloeren volop mee in ons assortiment. Deze vloeren zijn wat betreft ontwerp geslaagd, ook de kwaliteit is zoals u van een goede PVC vloer mag verwachten. Wist u dat binnen de Hoomline collectie zelfs keuzemogelijkheden zijn voor visgraat? Of u nu kiest voor een modern design of een authentiek houten of stenen ontwerp: van deze praktische en mooie vloeren zult u ongetwijfeld erg veel plezier hebben!

Bent u op zoek naar een geschikte vloer en wilt u graag een persoonlijk advies? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op!

Delen: