Nieuws

Een passende vloer bij uw interieur, zo vindt u hem!

Een nieuwe vloer uitzoeken is niet eenvoudig. De vloer bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van uw woning. U wilt dus dat de nieuwe vloer goed past bij de rest van uw interieur én natuurlijk bij uw budget. Bovendien zijn er nog andere woonwensen om rekening mee te houden zoals wel of geen vloerverwarming en hoe onderhoudsvriendelijk de vloer is. Met onze tips vindt u een passende vloer bij uw interieur.

Landelijk, industrieel of toch retro

Smaken verschillen. Zeker als het gaat om het interieur van uw woning. Waarschijnlijk heeft u wel een idee van uw woonstijl of weet u in ieder geval wat u mooi vindt en wat niet. Kijk ook naar uw meubels en het kleurgebruik in uw interieur. Houdt u bijvoorbeeld van robuust en industrieel, warm en kleurrijk of stoer en landelijk? Als u een nieuwe woning betrekt of uw woonkamer een volledige make-over geeft, dan kan het een goed idee zijn om een moodboard te maken. Ga vervolgens op zoek naar vloeren die bij uw stijl passen. Zo past een vloer met betonlook of een robuuste houten vloer uitstekend bij een industrieel interieur. En een mooie natuurstenen vloer kan prachtig zijn in een landelijk interieur.

Onderhoud en gebruik

Ieder type vloer heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Zo is een pvc of vinyl vloer zeer geschikt voor mensen met een allergie. De vloeren zijn namelijk antibacterieel, antistatisch en vrij van schadelijke stoffen. Door het vuilafstotende karakter kunt u de vloer eenvoudig schoonhouden. Ook kan een pvc vloer zonder problemen op vloerverwarming geplaatst worden. Houdt u meer van natuurlijke materialen? Een mooie houten vloer is een investering voor de toekomst. Een parketvloer geeft een warme uitstraling en gaat een leven lang mee. Mits de vloer goed onderhouden wordt. Het onderhoud van een parketvloer vraagt namelijk wel wat aandacht. Op den duur kan een parketvloer dof en beschadigd raken. Dan is het aan te raden om de vloer te laten schuren door een erkende vloerspecialist. Voordat u een goede keuze kunt maken, is het dus belangrijk om uzelf af te vragen aan welke eisen de vloer moet voldoen en hoeveel u bereid bent om te investeren in het onderhoud.

Het budget

Voor ieder budget is er wel een vloer te vinden. Zoals bij veel producten geldt ook hier: goedkoop is vaak duurkoop. Laat u daarom altijd goed informeren voordat u zich laat overhalen door de prijs. Zorg bovendien dat u geen appels met peren vergelijkt. Zo spreekt het over het algemeen voor zich dat een laminaatvloer goedkoper is dan een parketvloer, maar ook daarbinnen zijn de verschillen groot. Zo kunt u voor hetzelfde geld misschien beter een kwalitatief hoogwaardige laminaatvloer kopen dan kiezen voor een goedkope parketvloer. Houd bij de keuze voor uw ideale vloer ook rekening met de levensduur en de kosten voor onderhoud.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of bent u op zoek naar meer informatie over de verschillende typen vloeren? U bent bij ons van harte welkom in onze showrooms in Dordrecht of Hilversum waar wij onze uitgebreide collectie vloeren presenteren. Ook op het gebied van onderhoud en renovatie hebben wij alle kennis in huis. Neemt u gerust eens contact met ons op voor meer informatie.

Delen: