Nieuws

De meest voorkomende vragen aan vloerspecialisten en hun antwoorden

Uw vloer is een erg belangrijk onderdeel van uw inrichting. De kleur, het materiaal en het legpatroon bepalen grotendeels de sfeer. Maar de vloer is ook een belangrijk gebruiksvoorwerp. Dagelijks worden de vloeren in uw huis flink belast. Het goed onderhouden van uw vloer kan daarom de nodige vragen oproepen. Bovendien zit een ongeluk in een klein hoekje, waardoor uw vloer onbedoeld kan beschadigen. Ook dit roept de nodige vragen op. Om u op weg te helpen hebben we de meest voorkomende vragen aan vloerspecialisten voor u verzameld en uiteraard geven we op elke vraag een duidelijk antwoord.

Mijn vloer kraakt, wat kan ik hieraan doen?

Een krakende vloer is een veelvoorkomend probleem. Het kraken van de vloer wordt meestal veroorzaakt door ruimte tussen de ondervloer en de bovenvloer. Het oplossen van het vervelende krakende geluid zit dan ook in het laten aansluiten van de vloer op de ondervloer. Dit kan door middel van spijkers, hoewel dit niet het mooiste resultaat geeft. Vaak is het beter om een extra stukje isolatie onder de krakende vloer te leggen. Soms is dit niet voldoende en moet u de vloer (deels) vastlijmen.

Mijn huisdier heeft op mijn houten vloer geplast, wat kan ik het beste doen?

Om urinevlekken van een houten vloer te verwijderen, moet u zo snel mogelijk handelen. Het liefst veegt u de urine zo snel mogelijk op met een stuk keukenpapier. Maak de plek daarna goed schoon met een warm sopje en maak de vloer vervolgens goed droog. De urinevlek zou nu uit de houten vloer moeten zijn. Het probleem is groter als u de vlek pas later ontdekt. De urine is dan vaak al diep in de vloer getrokken, waardoor dit erg lastig te verwijderen is. U kunt proberen om de vlek zoveel mogelijk zelf te verwijderen, maar het is vaak beter om er een vloerspecialist bij te halen. Die kan op basis van uw situatie de beste oplossing voorstellen.

Hoe verwijder ik de doffe strepen van mijn PVC vloer?

Doffe strepen op uw PVC vloer kunnen verschillende oorzaken hebben. Het te nat reinigen van de vloer of het verkeerde schoonmaakmiddel gebruiken is een veelvoorkomende oorzaak. Onder andere groene zeep en schoonmaakazijn kunnen deze strepen achterlaten. Maar ook schoenen en meubels kunnen lelijke strepen veroorzaken. Allereerst is het belangrijk om de vloer op de juiste manier schoon te maken. Gebruik niet te veel water en kies voor een speciale PVC reiniger. Meestal verdwijnen de doffe strepen hier eenvoudig mee. Het kan ook helpen om viltjes onder meubels te doen om zo strepen en krassen te voorkomen.

Meer vragen? We horen graag van u

Heeft u nog meer vragen over uw vloer of bent u geïnteresseerd in een nieuwe vloer? Neem dan contact met ons op. Onze vloerspecialisten staan u graag te woord, zodat ook u weer zult genieten van een prachtige vloer in uw woning.

Delen: