Nieuws

De voor- en nadelen van PVC vloeren in uw woning

Wilt u graag een nieuwe vloer in uw woning en overweegt u een PVC vloer? Dan begrijpen we dat u graag zowel de voor- als de nadelen van dit type vloeren in uw huis wilt weten. Enkel als u alle informatie hebt, kunt u immers een goed geïnformeerde keuze maken. Als vloerspecialist vertellen we u in dit artikel daarom alles over zowel de voor- als de nadelen van een PVC vloer. Zo maakt u een goede keuze die bij uw situatie past.

De belangrijkste voordelen van PVC vloeren

Een PVC vloer kent veel verschillende voordelen. We zetten de belangrijkste voor u op een rijtje.

1.    Een PVC vloer gaat erg lang mee

PVC is een erg sterk materiaal en een PVC vloer zal dan ook lange tijd mee gaan. Daarom is dit een duurzame keuze als je lang van je vloer wilt genieten. De vloer wordt meestal niet vastgelijmd, waardoor een eventuele beschadiging eenvoudig te vervangen is.

2.    De vloer is direct zwaar te belasten

Een PVC vloer mag na het leggen direct zwaar belast worden. Dat is erg handig als u midden in een verhuizing zit of als u de ruimte snel weer wilt kunnen gebruiken.

3.    PVC is eenvoudig in onderhoud

PVC is een glad materiaal dat heel eenvoudig kan worden schoongemaakt. Regelmatig stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer goed schoon te houden. Slechts eens in de paar jaar is een wat uitgebreidere onderhoudsbeurt nodig.

4.    Geschikt voor vloerverwarming

Een PVC vloer en vloerverwarming gaan erg goed samen. Het materiaal laat de warmte goed door, waardoor de vloer al snel heerlijk warm aanvoelt.

5.    Een PVC vloer is geluiddempend

Door de verschillende lagen waar de PVC vloer uit bestaat, is deze vloer erg geluiddempend. Dat is fijn als je in een appartement of tussenwoning woont, maar ook als uw partner bijvoorbeeld vroeger moet opstaan.

6.    De vloer is waterbestendig

Gaat er per ongeluk een glas water over de vloer heen? Bij een PVC vloer is dat geen enkel probleem! Het materiaal is waterbestendig en kan dus ook in een badkamer gelegd worden.

7.    Er zijn veel verschillende designs

PVC vloeren komen in diverse designs, waardoor er voor iedereen wel wat moois tussen zit. Met een PVC vloer kunt u dus alle kanten op.

8.   Er zijn verschillende uitvoeringen voor verschillende manieren van leggen

PVC vloeren bestaan in verschillende uitvoeringen welke verschillende technieken van het leggen van de vloer met zich meebrengen. Zo zijn er plak pvc vloeren, click pvc vloeren en dryback pvc vloeren. De eerste twee varianten spreken voor zich als het gaat om het leggen van de vloer, de dryback pvc vloer kunt u leggen door deze te verlijmen. 

De serie PVC van Hoomline

De nadelen van PVC vloeren

Nu u de voordelen van een PVC vloer kent, is het goed om ook de nadelen te belichten. Zo krijgt u een eerlijk beeld.

1.    Een PVC vloer is duur in aanschaf

Een PVC vloer gaat lange tijd mee, maar is wel duur in aanschaf. Tegen deze hogere prijs staat wel een langere gebruiksduur. 

2.    De vloer is niet gemakkelijk zelf te leggen

Een PVC vloer leggen is niet iets wat u zomaar even doet. Daarom is het verstandig om dit uit te besteden aan een expert. 

3.    Een PVC vloer kan enkel op een compleet egale ondergrond gelegd worden

Voor elk type vloer is een egale ondergrond fijn, maar bij PVC vloeren is dit extra belangrijk. Het kan dus nodig zijn om de ondergrond eerst te egaliseren, voordat de vloer gelegd kan worden.

4.    Meer kans op krassen in de vloer

PVC is een sterk materiaal dat lange tijd meegaat, maar het is wel relatief gevoelig voor krassen. Daarom is het verstandig om met een PVC vloer geen schoenen te dragen in huis.

Hulp nodig bij een vloer kiezen of leggen?

Nu u de voor- en nadelen van PVC vloeren kent, kunt u een goed geïnformeerde keuze maken. Wilt u graag een PVC vloer of een andere vloer laten leggen? Dan helpen we u hier graag bij. Neem gerust contact met ons op voor advies of voor een scherpe offerte.

Delen: