Nieuws

De mogelijkheden van laminaat

Steeds meer mensen kiezen voor een laminaatvloer. Dat is ook wel te begrijpen. Laminaatvloeren zijn onderhoudsvriendelijk. Regelmatig zuigen en zo nu en licht vochtig schoonmaken met een speciaal laminaat verzorgingsproduct volstaat. De vloeren kunnen tegen een stootje. Door de gesloten oppervlaktestructuur krijgen huisstofmijt en andere microben geen kans om zich in de laminaatvloer te nestelen. Een ideale vloer dus voor mensen met allergieën. En u heeft keuze uit verschillende soorten laminaat. Wat zijn de mogelijkheden?

Natuurlijke uitstraling

Een laminaatvloer is een mooi en duurzaam alternatief voor een houten vloer. Bovendien zijn de huidige laminaatvloeren zeer natuurgetrouw. Een laminaatvloer is gemakkelijk te leggen. Wilt u zeker weten dat de vloer naar uw zin ligt en mooi is afgewerkt, dan kunt u het laminaat laten leggen door een gespecialiseerd vloerenbedrijf. Ook de plinten en profielen kunnen zij voor hun rekening nemen. De toplaag van een laminaatvloer is gebaseerd op de houtnerven uit de natuur. Zo kunt u kiezen voor vele varianten die zijn gebaseerd op de planken van de eik. Maar ook een laminaatvloer met kastanje-, kersen of merbaustructuur behoort tot de mogelijkheden.  Naast een houtfinish is het mogelijk om een laminaatvloer te kiezen met een leisteen-, marmer-, travertin of betonlook. Ook hier geldt dat de uitstraling natuurgetrouw is.

Laminaat in houtfinish

Laminaat in houtfinish

Laminaat in leisteen look

Laminaat in leisteen look

Licht of donker

Met een laminaatvloer heeft u veel keuze in kleuren. Met diepe, donkere en warme kleuren of koele licht Scandinavische kleuren kunt u uw interieur een eigen uitstraling geven. Doordat u zoveel keuze heeft in kleuren en kleurschakeringen past laminaat bij ieder interieur en bij iedere stijl. Laat u inspireren door de natuur. De professionele adviseurs van de Vloerspecialist kunnen u adviseren over welke laminaatvloer past bij uw huis en de ruimte waar u de vloer wenst.

Laminaat kleuren

De verschillende kleuren laminaat

Landelijk of strak

Met een laminaatvloer heeft u veel keuze. Kiest u voor een landelijke look dan kiest u voor een laminaatplank met V-groef. Als u kiest voor laminaat mét V-groef, dan krijgt u de suggestie van een echte houten vloer in je kamer. Laminaat zonder V-groef zorgt er voor dat de vloer juist een heel strak effect heeft.  De laminaatvloer is één vlak geheel waarbij het motief (het decor) de sfeer en het karakter van de ruimte bepaalt. De meeste vloeren met V-groef hebben de groef aan de zijkanten, dit is de 2-zijdige groef. U kunt ook kiezen voor laminaat waarbij 4 voegen zichtbaar zijn (ook de korte zijdes). Dit wordt aangegeven als 4-zijdig.

Laminaat zonder V-groef

Laminaat met V-groef

XL plank

Als u een rustige en natuurlijke uitstraling wenst in uw interieur kunt u kiezen voor een XL plank. De laminaatvloer van XL planken zorgt voor een ruimtelijk effect. Ook oogt de vloer rustig omdat er minder planken zichtbaar zijn.  Quick Step heeft laminaatvloeren van XL planken maar ook ons huismerk Hoomline laminaat heeft de XL laminaatvloer in het assortiment.

Laminaat met XL plank

Laminaat XL plank

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een laminaatvloer bij u thuis? En wilt u weten welke soorten laminaatvloeren er zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Onze adviseurs gaan samen met u aan de slag om de perfecte laminaatvloer voor u te vinden.

Delen: