Nieuws

Vlekken in pvc vloer verwijderen: 3 schoonmaaktips

PVC vloeren zijn de afgelopen jaren populairder geworden. Niet gek want deze relatief eenvoudig te leggen houtvrije vloeren zijn geluiddempend en soms geschikt in combinatie met vloerverwarming. Bovendien hebben ze de uitstraling van een houten vloer, terwijl vaak minder onderhoudsgevoelig zijn. Ondanks dat een pcv vloer misschien minder onderhoud behoeft is het wel belangrijk om de vloer goed schoon te maken. Door vlekken in de pvc vloer steeds zo snel mogelijk te verwijderen voorkomt u dat de vloer sneller gaat slijten dan nodig is. Op die manier kunt u langer van een prachtige vloer genieten! In deze korte blog leggen we aan de hand van 3 schoonmaaktips uit hoe u vlekken in een pvc vloer het beste kunt verwijderen. 

1.Stofvlekken eenvoudig zelf verwijderen.

Een pvc vloer is relatief onderhoudsarm in vergelijking met een (massieve)houten vloer. Dit komt onder andere doordat dit type vloer al bij aanschaf een beschermlaag heeft. Om hem mooi te houden wilt u hem natuurlijk wel regelmatig goed reinigen. Dat begint al met het goed afstoffen van de vloer om doffe vlekken te voorkomen. Doordat deze vloeren geen kiertjes of naden tussen de planken hebben is dit een fluitje van een cent. U kunt de vloer bijvoorbeeld stofvrij maken met een Swiffer of gewoon de stofzuiger of handstofzuiger gebruiken. Ook een zachte bezem werkt prima op een pvc vloer vanwege het gladde en naadvrije oppervlakte. 

2.Vlekken verwijderen met een dweil

Een pvc vloer is bijna niet te onderscheiden van een echt houten vloer. Toch is deze vloer volledig houtvrij en gemaakt van kunststof. Hierdoor kunt u de vloer heel gemakkelijk dweilen. Wanneer u vlekken in uw pvc vloer heeft, is het aan te bevelen om de vloer te dweilen met lauwwarm water. Voorkom het gebruik van te heet water en voeg ook geen chemische schoonmaakmiddelen aan het water toe. Eenvoudige vlekken kunt u het beste enkel met water verwijderen. Zijn de vlekken hardnekkig en wilt u een schoonmaakmiddel gebruiken? Informeer dan bij onze vloerspecialist naar speciale schoonmaakmiddelen voor uw pvc vloer.

3.Vlekken pvc vloer verwijderen; belangrijke don’ts 

U kunt de meeste vlekken zeer eenvoudig van uw pvc vloer verwijderen. Toch zijn er een aantal zaken waar u op moet letten:

  • Maak uw pvc vloer niet schoon met een allesreiniger of (groene) zeep. Zeep kan strepen en doffe vlekken achterlaten op uw vloer en bovendien de beschermlaag van de pvc vloer aantasten.
  • Gebruik voor uw pvc vloer nooit een onbekend onderhoudsmiddel, maar kies altijd voor een pvc onderhoudsmiddel van uw specialist. 
  • Zorg dat uw pvc vloer niet te warm wordt. Gebruik geen heet water en reinig uw vloer ook nooit met een stoomreiniger.
  • Wees voorzichtig met schrobben, ook op een PVC vloer kunnen krassen ontstaan.

Wilt u de vlekken uit uw pvc vloer verwijderen met behulp van een specialist of door de juiste onderhoudsmiddelen aan te schaffen? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Delen: